Tuesday, September 25, 2007

Chris Brown

Christopher Maurice Brown е роден на 5. Май, 1989 година в Tappahannock, Virginia. Познат е най-вече като Chris Brown.
В началото на кариерата си се е подвизал под псевдоимите Chris Breezy и Charlie Brown.
Освен певец, Chris Brown е страхотен танцьор и от време на време актьор. Дебютният му албум "Chris Brown"
излиза през 2005-та, а сингъла "Run It" достига до първо място в Billboard Hot 100. Песента е продуцирана от Scott Storch. Албума влиза на челните места в Американските класации и е продаден в 2,1 милиона копия в САЩ и 3 милиона по света. Като малък си пада по музиката на Michael Jackson и Sam Cooke. До 11 годишна възраст никой не подозира за вокалните му възможности, на 13 се мести в New York, където живее 2 години.
През 2004-та напуска училище и започва работа по подготовката на първия си албум, който е реализиран на 29. Ноември, 2005-та година. Вторият сингъл от албума “Yo (Excuse Me Miss)” достига до 7-мо място в американските класации и 13-то в Англия. Третият му сингъл- “Gimme That” , излиза през март, 2006-та и е с участието на Lil’ Wayne. Сингълът не е включен в албума "Chris Brown", но дебютира на 80-то място в U.S. Billboard Hot 100 .
Като четвърти сингъл излиза баладата “Say Goodbye”, която е включена в саундтрака към филма Step Up. На 13. Юни, 2006-та излиза ДВД-то "Chris Brown’s Journey" , което включва кадри от пътуванията му в Англия и Япония и подготовката за наградите Грами, както и кадри от видео-клиповете на рапъра.
През 2007-а година участва в турнето на Ne-Yo. Веднага след приключването му, Brown се заема с подготовката на втория си албум "Exclusive" , който трябва да излезе на 6. Ноември 2007-а година. На снимката е обложката на предстоящия албум , а тук са останалите снимки от фотосесията за албума. На 2. Май 2007-а година излезе първия сингъл от албума "Wall To Wall", който се нареди директно на 96-то място в Billboard Hot 100, на 79-то в Billboard R&B и на 22-ро в Billboard Hip-Hop. През Октомври и Ноември участва в турне с Bow Wow, T-Pain и Rihanna. Вторият сингъл от албума също е факт-"Kiss Kiss", която включва T-Pain, а видеото е заснето от Florida International University през лятото тази година.
Филми:
Като начинаещ актьор Brown участва в първия епизод на "One on One" (The Brandon T. Jackson Show ) и в четвъртия сезон на сериала "The O.C." , заснет през януари 2007-ма година. По сценарий е трябвало да участва в 8 епизода, но поради записите на втория му албум се включва само в 3 епизода. През 2007-ма участва и в "Улица Сезам". Филмовия си дебют прави в "Stomp The Yard" , където играе заедно с Ne-Yo, Meagan Good и Columbus Short. Chris участва и във филма "This Christmas"-семейна драма, която трябва да излезе на 21. Ноември, 2007-ма година. След тези му изяви идва ред и на главна роля във филма "Phenom" , който се снима в момента, а Brown играе ролята на гимназиален баскетболист, който е включен в отбора на баща си за плей-офите на NBA. На 9. Юли тази година МТВ излъчи епизод от поредицата My Super Sweet 16, който беше посветен на 18-тия рожден ден на Chris Brown, отпразнуван в New York. Певецът беше подготвил две партита-едно за феновете си в тинейджърски клуб. Сред гостите беше и Lil Mama, която взе участие и в пеенето. Второто парти беше само за приятели и семейството. То е било в 40/40 Nightclub, а гвоздея на програмата-обаждане от Michael Jackson, което се е оказало шега от страна на организаторите.
Номинации през 2007-ма :
2007 Grammy Awards nomination for Best R&B Contemporary Album - Chris Brown
2007 Grammy Awards nomination for Best New Artist
2007 NAACP Image Awards nomination for Outstanding Male Artist
2007 Soul Train Music Awards nomination for Best R&B/Soul Single - "Yo (Excuse Me Miss)"
2007 Soul Train Music Awards nomination for Best R&B/Soul Album - Chris Brown
2007 Kid's Choice Awards nomination for Favorite Male Singer

1 comment:

Anonymous said...

mnogo ti blagodaq ama mnogo :):)
mnogo me zaradva az daje si tegla negov film mnogo fenks!! :*:*

2008 All rights reserved
Публикуването на информация е разрешено при изрично цитиране "източник xpose" и приложен линк към сайта. В сайта се дават само линкове (връзки) към качени от трети лица файлове в поддържани от трети лица сървъри. Администратора не носи отговорност за това уредени ли са авторските права върху тях.